GeoBorg compleet nu met ArcGIS Pro plug-in 

GeoBorg kan met trots melden dat de GeoBorg compleet software nu beschikt over een ArcGis Pro plugin. GeoBorg anticipeert daarmee op de toekomst waarin de Esri ondersteuning vervalt voor de ArcGIS Desktop software.

Binnen de BGT kan de ArcGIS Pro plug-in worden gebruikt om direct uitsneden te maken uit de GeoBorg Bgt-cloud omgeving, voor het uitvoeren van mutaties. Vanuit een ArcGIS ondergrondlaag kan eenvoudig een gebied worden geselecteerd waarop een mutatie mot plaatsvinden. Binnen een paar seconden verschijnt de uitsnede van de BGT in de ArcGIS editor. Een aanvullende menubalk ondersteunt de gebruiker bij het uitvoeren van de mutaties. De nadruk ligt daarbij op de complexe topologieregels die binnen de BGT gelden.

De eindcontrole vindt plaats in de cloudomgeving in onze was-wordt viewer. Eventuele topologiefouten worden hierbij teruggekoppeld naar de ArcGIS Pro plugin, zodat de onvolkomenheden gericht kunnen worden verholpen. De was-wordt viewer geeft direct inzicht in welke mutaties doorgevoerd zullen gaan worden. Missende plaatsbepalingspunten kunnen nog worden toegevoegd.

Binnen de BAG omgeving kan de ArcGIS Pro plugin worden gebruikt om snel een mutaties voor te bereiden. Denk hierbij aan het overnemen van de voorlopige contouren uit bouwtekeningen of het doorvoeren van bulkmutaties uit de jaarlijkse signalering.

Bestaande informatie kan direct uit de Bag of Bgt omgeving worden overgenomen. Mutaties kunnen in de ArcGIS omgeving worden voorbereid, inclusief het toekennen van V VBO- en procesinformatie. De ArcGIS Pro plugin zet de informatie door naar zogenaamde werkobjecten in de de GeoBorg Bag omgeving. Vanuit de BAG omgeving vindt de eindcontrole plaats en kan de voorbereide mutatie vlot worden doorgezet naar de LvBag.Leave a Reply

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt.